Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/archive/year.cshtml)

Nordberg fort på Vanse i Farsund kommune ble anlagt av den tyske okkupasjonsmakten i 1942. Fortet ligger fantastisk til med utsikt over Listalandskapet. Denne utsikten fikk representantene i fylkeskommunens hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø til fulle oppleve da de 4. mai holdt møte på fortet på en vårdag hvor det var vindstille, strålende sol og en mild vårbris over Listalandet. Før møtet ble det tid til en innholdsrik, spennende og interessant omvisning.

Leiren er et av få tyske kystfort som er bevart i sin opprinnelige form, og er i dag fredet som kulturminne. I 2009 åpnet nytt formidlingsbygg.

På fortets område kan en oppleve de originale tyske bygningene, gå på oppdagelsesferd i løpegravene, se rester etter de store kanonene og radaren. Den mest unike bygningen er kantinen med veggmaleriene. På fortet er det bygget et nytt formidlingsbygg med kafe og museumsbutikk.. Det er utstillinger og barneaktiviteter. Utstillingene dekker tema som andre verdenskrig, Listas forhistorie og kunstutstillinger. Formidlingsbygget er også kulturarena der det jevnlig arrangeres konserter og flere ulike kulturarrangementer.

Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen, som var til stede å møtet, vektla hvordan et konstruktivt samarbeid mellom Farsund kommune og Vest-Agder fylkeskommune har gitt grunnlag for etablering og god drift på museumsanlegget. –Samspillet med fylkeskommunen har vært fantastisk godt og konstruktivt, fastslo Farsunds ordfører.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. mai 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer