Nordberg fort på Vanse i Farsund kommune ble anlagt av den tyske okkupasjonsmakten i 1942. Fortet ligger fantastisk til med utsikt over Listalandskapet. Denne utsikten fikk representantene i fylkeskommunens hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø til fulle oppleve da de 4. mai holdt møte på fortet på en vårdag hvor det var vindstille, strålende sol og en mild vårbris over Listalandet. Før møtet ble det tid til en innholdsrik, spennende og interessant omvisning.

Leiren er et av få tyske kystfort som er bevart i sin opprinnelige form, og er i dag fredet som kulturminne. I 2009 åpnet nytt formidlingsbygg.

På fortets område kan en oppleve de originale tyske bygningene, gå på oppdagelsesferd i løpegravene, se rester etter de store kanonene og radaren. Den mest unike bygningen er kantinen med veggmaleriene. På fortet er det bygget et nytt formidlingsbygg med kafe og museumsbutikk.. Det er utstillinger og barneaktiviteter. Utstillingene dekker tema som andre verdenskrig, Listas forhistorie og kunstutstillinger. Formidlingsbygget er også kulturarena der det jevnlig arrangeres konserter og flere ulike kulturarrangementer.

Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen, som var til stede å møtet, vektla hvordan et konstruktivt samarbeid mellom Farsund kommune og Vest-Agder fylkeskommune har gitt grunnlag for etablering og god drift på museumsanlegget. –Samspillet med fylkeskommunen har vært fantastisk godt og konstruktivt, fastslo Farsunds ordfører.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. mai 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Terje Damman Og Aleksander Lien Inngår Avtale
  av jto, 02.12.19

  Fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder har inngått avtale

  Les mer
 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer