Fylkesutvalget valgte nylig de fem representantene som Vest-Agder fylkeskommune skal oppnevne i rådsforsamlingen i Stiftelsen Agderforskning. De fem valgte representantene er: Steinar Bergstøl Andersen (Frp), Anne Aglen Bystadhagen (Ap), Fredrik Jensen (Ap), Beate Marie Johnsen (V) og Harald Fauskanger Andersen (H).

Deres personlige vararepresentanter er henholdsvis: Anne Ma Timenes (KrF), Lise Strisland (Ap), Morten Ekeland (SV), Stein Inge Dahn (V) og Rune Andrè Sørtveit Frustøl (KrF).

Stiftelsen Agderforskning ble opprettet i 1985 i forbindelse med at den daværende Høgskolen i Agder flyttet til Gimlemoen. Senere ble den operative delen av virksomheten skilt ut i et aksjeselskap. Stiftelsen Agderforskning er nå kun et eierselskap.

Stiftelsens formål er å eie aksjer i selskap som driver anvendt forskning, utvikling og forskningsformidling. Stiftelsen skal primært ikke drive næringsvirksomhet eller skape økonomisk overskudd som benyttes til kapitalinnskyternes fordel. Det langsiktige målet er å drive virksomheten i økonomisk balanse.

Stiftelsen Agderforskning eier 49,9 prosent av Agderforskning AS, hvor Universitetet i Agder eier de resterende 50,1 prosent. Stiftelsen har også en eierandel i Teknova AS samt noen andre små aksjeposter.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. mai 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valgmotiv 2019
  av jto, 24.05.19

  15 godkjente valglister til fylkestingsvalget i Agder i 2019

  Les mer
 • Estland Kart Og Flagg
  av jto, 09.05.19

  Ungdommens fylkesutvalg skal på studietur til vennskapsfylke i Estland

  Les mer
 • HKU På Vennesla Bibliotek
  av jto, 24.04.19

  Vennesla kulturhus er blitt en solid kulturspreder

  Les mer