I et forslag til nytt ordensreglement, kommer det frem at utdanningsavdelingen i Vest-Agder fylkeskommune foreslår å innføre regel som sikret at elevens ansikt kan sees av lærer og medelever.

-Vi har fått en konkret henvendelse fra en av våre skoler om muligheten til å bruke heldekkende hodeplagg i skoletiden. Kommunikasjon er sentralt i all opplæring, og vi ønsker å sikre at lærerne kan se elevenes ansikter, forklarer Åse Lill Kimestad, assisterende fylkesutdanningssjef i Vest-Agder.

Andre fylkeskommuner har allerede et slikt regelverk (gjelder blant annet Telemark, Buskerud, Akershus og Østfold).

-Forslaget som nå er ute på høring, vil bli behandlet i Hovedutvalg for kultur og utdanning 6. september 2016. Så et nytt ordensreglement vil først være gjeldende etter dette.

Det har ikke vært behov for regel på dette området tidligere. Men med bakgrunn i den konkrete henvendelse og sett i lys av at Menneskerettsdomstolen i Strasbourg, EMD, har godkjent Frankrikes forbud mot burka og niqab i det offentlige rom, ønsker vi nå altså å tydeliggjøre gjennom skolenes reglement, at heldekkende hodeplagg ikke er ønsket i våre skoler, avslutter Kimestad.

av Macdonald, Cheryl, publisert 23. juni 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer