Lindesnes fyrmuseum jobber bredt med aktiviteter innen formidling og forvaltning av den norske fyrhistorie og kystkulturen. Fyrmuseet har de siste årene hatt et jevnt besøkstall på rundt 50 000 registrerte gjester gjennom året. Antall besøkende er påvirket av været og i 2015 merket man en markant økning av gjester i sommermånedene som hadde en økning på 11 prosent i forhold til året før. Fyrmuseet har vært aktiv med å lage tilbud for den Kulturelle skolesekken i Vest-Agder. Tilbudet er svært populært med opp mot 2 500 elever på besøk i løpet av vår- og høstsemesteret.

Gjennom Arena USUS - klyngenettverket for bedrifter innen reiseliv på Sørlandet - jobber fyrmuseet mer målrettet og systematisk med å forsterke opplevelsene og forlenge besøket til gjestene.

Stiftelsen Lindesnes Fyrmuseum ble opprettet i 1992 for å ivareta Lindesnes Fyrstasjon som kulturminne. I 2000 ble Lindesnes fyr valgt av fylkestinget til Vest-Agders tusenårssted. Forslaget til prosjektet besto i utbygging av et nytt formidlingsanlegg inne i fjellet under fyret. 2009 var første driftsår, hvor Stiftelsen Lindesnes Fyrmuseum hadde formell status som hovedsete for Kystverkets etatsmuseum, Kystverkmusea.

av kht, publisert 1. juni 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer