24. juni åpnes Kristiansandsregionens vakreste gang- og sykkelvei - i Søgne. Den går fra Linnegrøvan til Linneflaten, gjennom skog og delvis langs breddene av Søgneelva. Nesten alle gang- og sykkelveier bygges langs trafikkert vei. Men slik er det ikke for den nye gang- og sykkelveien mellom de to industriområdene Linnegrøvan og Linneflaten i Søgne. Gang- og sykkelveien ligger like syd for Tangvall sentrum.

På en 910 meter lang strekning snor gang- og sykkelveien seg gjennom skog og langs Søgneelva – et virkelig flott naturområde. Den tangerer også vakkert jordbrukslandskap. Det er en gammel driftevei som nå er opparbeidet med asfaltdekke og høy standard. Den gamle traseen med sin opprinnelige kurvatur er opprettholdt. Mot elva er det lagt stabbestein med smijernsgjerde. Asfaltert bredde er 3 meter.

Gang- og sykkelveien er en kombinert turvei, snarvei og skolevei. Nygård skole ligger like i nærheten. Det er bygd en avstikker opp til Nygårdsheia, slik at gang- sykkelveien er knyttet sammen med veien videre til skolen. Den nye gang- og sykkelveien er en flott snarvei fra Tangvall til kultursenteret Søgne Gamle Prestegård. Og, ikke minst er den en snarvei for arbeidstakere som har sin jobb på Linneflaten og Linnegrøvan.

Anlegget har kostet ca. 3 mill. kr og er finansiert av statlige belønningsmidler. Gang- sykkelveien er bygd av Fjellestad & Heggland AS. Søgne kommune har vært byggherre.

Program for åpningen av GS Linnegrøvan-Linneflaten

Tid: 24. juni kl. 12.30
Sted:  Linneflaten industriområde
 
1. Tale v/  Astrid Margrete Hilde, ordfører
2. Tale v/ Terje Damman, fylkesordfører og leder av ATP-utvalget
3. Snorklipping
4. Bevertning / kaffe
5. En tur langs elva (for de som lyst og tid)

Kontaktpersoner:

Arnfinn Håverstad, Søgne kommune
arnfinn.haaverstad@sogne.kommune.no

Tlf. 90031434

Bjørne Jortveit, ATP-samarbeidet
Bjorne.jortveit@kristiansand.kommune.no

Tlf. 90802839

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 20. juni 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer