En søndag i året foregår det noe helt spesielt på Setesdalsbanen. Dette er den eneste dagen i året det kjøres togturer med flere av de gamle damplokomotivene ute på linjen på en gang. Da henter vårt togpersonale, i sine historiske jernbaneuniformer, frem de kjente damplokomotivene og de ærverdige 3 kl. passasjevognene i teak. I tillegg viser vi frem ekstra mye av vårt verneverdige togmateriell, som for eksempel gamle godsvogner med vognkasser i rødmalt treverk, denne dagen. Det blir hyppigere togavganger enn enn på ordinære søndager. Rutetidene publiseres så snart de er klar, opplyser Setesdalsbanen.

På stordriftsdagen er stasjonen i Beihøldalen, like ovenfor Beihølen dam, betjent med togekspeditør. Beihøldalen er det eneste stedet på Setesdalsbanen hvor 2 tog kan krysse hverandre, et fenomen som både turister, fotografer og togentusiaster gjerne vil oppleve denne dagen.

Det blir åpen jernbanekafe, museumsbutikk/suvenirutsalg på Grovane stasjon og åpen kiosk og salg av grillmat på Røyknes stasjon.

Tips! Man kan kjøre frem og tilbake, gå av på de ulike stoppene underveis, eller stå over en tur og ta neste tog videre.

Velkommen til stordriftsdag 2016!

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. juli 2016 | Skriv ut siden