Mandal omtales gjerne som «Den lille byen med de store kunstnerne», for denne lille byen klarte i løpet av 1800-tallet å fostre hele fem store kunstnere. I museet viser vi malerier av Adolph Tidemand og Amaldus Nielsen, fotoutstilling fra krigen, sjøfart- og fiskeriutstillinger og Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem. Barneleker og grafikkverksted for barn hver dag i sommer.

Adolph Tidemand, Olaf Isaachsen, Amaldus Nielsen, Gustav Vigeland og Emanuel Vigeland er alle født i Mandal. På Mandal museum vises originale arbeider av alle kunstnerne. 20. juni startet sommersesongen på museet og utstillingene åpne for alle mandag til søndag fram til 15. august.

Mandal museum har tre besøksinnganger: I Andorsengårdens hovedbygning viser vi maleriutstillinger, i Andorsengårdens økonomibygning viser vi sjøfart- og fiskeriutstilliner og på Vigeland hus kan du bli med på omvisning i barndomshjemmet til Vigelandsbrødrene.

Barn er ekstra velkomne gjester, vi har barneleker og kunstaktiviteter i Andorsengården hver dag i hele sommer. På Vigeland hus kan barna delta på grafikkverksted hver dag.

Velkommen til Mandal museum og Vigeland hus i sommer!

Åpningstider 20. juni – 15. august 2016: Man-fre kl. 11 – 17. Lør og søn 12 – 17

Besøk også Sjølingstad Uldvarefabrik – den levende museumsfabrikken. Der kan du se ull bli forvandlet til ferdige varer på gamle maskiner. Omvisning 11, 13 og 15 og ullverksted for barn kl. 14 hver dag i sommer.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. juli 2016 | Skriv ut siden