Årets kampanje går fra mandag 29. august til 2. desember, med påmelding fra 22. august. I år får du 10 ekstra poeng for ikke å kjøre bil på onsdager. Nytt er også kjemperask registrering av poeng i egen app for mobil og nettbrett. – Klarer du deg helt uten bil på onsdager, får du 10 ekstra grønne poeng og doble poeng for grønne reiser, sier John Johansen, Bjørne Jortveit og Hilde Finckenhagen i kampanjeledelsen (bildet).

Jeg kjører grønt er for alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen. Kampanjen varer til 
2. desember.  En tur-retur reise der du sykler, går eller tar buss/tog gir ett grønt poeng. Du får poeng for alle reiser der du kunne brukt bil.  Det gjelder både på fritiden og i jobbsammenheng. Tur med hund, eller  trimturer får du ikke poeng for, med mindre du kunne ha kjørt bil til turens utgangspunkt. Gjennom hele kampanjen kan deltakere vinne flotte premier.

Hensikten med kampanjen
Vi vil at flest mulig skal bli motivert til å sykle, gå eller ta buss / tog.  På kjøpet får man trim og bedre helse. Samtidig bidrar du til et bedre klima. Kristiansandsregionen har forpliktet seg til ikke å øke biltrafikken. Jeg kjører grønt et virkemiddel for 
å oppfylle dette.

Skynd deg til 20 grønne poeng!
Blant de 1000 første deltakerne som når 20 grønne poeng,  trekkes 20 vinnere. Det gjelder å være rask med å melde seg på og komme i gang med å registrere poeng. Hver  premie har en verdi på 2500 kr. Vinnerne kan velge mellom busskort, gavekort NSB,  gavekort DnT Sør  eller gavekort sportsartikler. 

Bilfri onsdag
I årets kampanje får du 10 ekstra poeng for ikke å kjøre bil på onsdager. Mange klarer seg uten bil, også på en vanlig hverdag. Busstilbudet er veldig bra mange steder. Er det et stykke til bussholdeplass, kan du sykle dit og ta bussen videre. På onsdager får man også doble grønne poeng for reiser til fots, med sykkel eller buss og tog. 

Påmelding og egen app
Påmelding skjer på to måter.  1) Dersom du laster ned appen til Jeg kjører grønt, kan du melde deg på via den. Hvis du er på  Facebook, kan du melde deg på med Facebook-kontoen din.  Du kan også melder deg på via epost-kontoen din.
2) Du kan som tidligere melde deg på vår nettside:  jegkjorergront.no  Har du deltatt tidligere,
kan du logge deg inn med epost-adressen din og passord. Har du glemt passordet, trykker du på "glemt passord".

Ukespremier,  vervepremier, milepælspremier og sluttpremier
Hver uke trekker vi to premier á 1000 kr.  Alle som verver minst en deltaker, er garantert å vinne premie.  Vi har også  milepælspremier når alle deltakerne til sammen når 50.000, 100.0000 og 150.000 grønne poeng.  Ved kampanjeslutt trekker vi vinnere i kategoriene grønn (30-59 poeng), grønnere (60-99 poeng) og grønnest fra 100 poeng og oppover.  Se kampanjens premier på jegkjorergront. no

Konkurranse også for arbeidsplasser
Jeg kjører grønt har også en bedriftskonkurranse, der arbeidsplasser konkurrerer mot hverandre. Det er om å gjøre å oppnå flest mulige grønne poeng per ansatt. Personlige poeng tilflyter arbeidsplasser automatisk, forutsatt at deltakerne
har huket av for sin bedrift.  Beste virksomhet i fire ulike kategorier, definert etter antall ansatte, premieres med 10.000 kr og diplom. I 2015 deltok 135 bedrifter med til sammen har over 20.000 ansatte. 

Vil du melde på din arbeidsplass, send en epost til Hilde Finckenhagen 

Problemer med påmelding?  Eller andre spørsmål? Send e-post til:

bjorne.jorveit@kristiansand.kommune.no

eller hilde.finckenhagen@kristiansand.kommune.no

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. august 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Specsavers Vant I 2019
  av elma11, 28.11.19

  Vinner av Jeg kjører grønt-kampanjen!

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 26.11.19

  Flere innspill til detaljregulering av ny E-39 i Lyngdal

  Les mer
 • Norges Lover Forsideutsnitt
  av jto, 25.11.19

  Vil ha overført skiltmyndigheten for fylkeveger til fylkeskommunen

  Les mer