Er du nysgjerrig på utdanninger innen teknologi? Eller vil vite mer om hva du kan jobbe med? NHO inviterer jenter i 9. og 10. klasse til en opplevelsesdag hvor du får møte kvinnelige lærlinger, studenter og unge kvinner i jobb som forteller om sine valg av utdanning innen teknologi! Det blir lunsj, og konkurranser med premiering! Arrangementet vil finne sted på Kvadraturen skolesenter i Kristiansand 19. september, klokkeslett: 10.00-13.30 Fremmøte kl 09.45.

I samarbeid med Barne- og Likestillingsdepartementet inviterer NHO jenter fra 9. og 10. klasse og deres rådgivere til seminaret Jenter og teknologi 11 steder i Norge. Der vil unge rollemodeller fortelle om sine valg av utdanning og jobb innen teknologifag.

Arrangøren har gode erfaringer ved bruk av rollemodeller fra tidligere. Både elever, lærere, rollemodellene og bedriftene de jobber i, gir veldig positive tilbakemeldinger. En presentasjon fra en rollemodell gir elevene innblikk i hva det vil si å ta en utdanning innen, eller jobbe med, teknologi. 

Blant rollemodellene elevene vil møte: 

-      Ellen Rasmussen (Utdannet innen bachelor i fornybar energi – en ingeniørlinje på Universitet i Agder. Ellen har også fagbrev som elektriker)

-      Sunniva Rose (doktorgradstipendiat i kjernefysikk)

-      Ingvild Corneliusen Bjørkestøl (Nyutdannet innen Mekatronikk fra Fagskolen Tinius Olsen. Ingvild har også fagbrev som prosessoperatør og har jobbet tidligere på Saint-Gobain fabrikken i Lillesand).

NHO serverer lunsj til deltagerne og det vil være konkurranser med premiering. Ta med smarttelefon.

 Påmelding innen 15. september 2016.  

Her kan fort bli fullt – så først til mølla!

Meld på deltakere fra din skole her

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. august 2016 | Skriv ut siden