Tradisjonen tro avviklet Setesdalsbanen sin årlige stordriftsdag søndag 14. august. Det vil si at alt tilgjengelig materiell var i drift. Banen hadde også 33 frivillige i jobb denne dagen. I tillegg var det som vanlig flott togvær, det vil si ikke for varmt og ikke regn. Rundt 1750 enkeltreisende hadde funnet veien til Setesdalsbanen denne søndagen. Ikke rekord, men veldig bra.

Setedalsbanens Venner skriver på nett at motorvogna Sulitjelma hadde fire turer, tur retur Røyknes – Grovane. Med ganske godt belegg, faktisk litt over det som banen kan ha med på den ene turen. Lok 5 kjørte tre tur retur Røyknes Grovane med tre personvogner og en konduktørvogn. Her var det også veldig bra belegg, ikke helt fult på alle turer, men veldig bra. Lok 6 kjørte blandet tog, det vil si godsvogner og personvogner. Veldig fint å se de gamle godsvognene ute på linja. Samtidig som det var fullt i personvognen.

Setesdalsbanens Venner uttrykker at det er mange som bør takkes etter en slik flott dag. Togpersonalet gjorde en flott jobb og fikk alle passasjerer trygt frem og tilbake mellom de ulike destinasjonene. Stasjonspersonalet på alle stasjoner, Grovane stasjon, Beihøldalen stasjon og Røyknes stasjon, får ros for veldig bra gjennomført tog avvikling. Salgspersonalet på de samme stasjonene hadde også en travel dag. Det var mange folk i arbeid og mange reisende som skulle ekspederes. 

-Passasjerene ønsker vi også å takke. Tålmodige og hyggelige, mange kom med kommentarer som gjør det hyggelig for oss som har tjeneste på slike dager. Nå er det bare å glede seg til neste Stordriftsdag, neste år, skriver venneforeningen.

 Men sesongen er ikke over. Veteranjernbanen kjører alle søndager til og med 11. september. Så det er muligheter for flere å få en flott tur med Setesdalsbanen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. august 2016 | Skriv ut siden