Yvalg er Agders største yrkesvalgmesse for elever på 9. og 10. trinn og arrangeres 27.-28. september i Gimlehallen i Kristiansand. Messen presenterer utdanningsmulighetene i Agder. Elevene kan se frem til nye demonstrasjoner, møte lærlinger og få kunnskap om yrker. Elever på 9. trinn deltar på dagtid og elever på 10. trinn deltar på kveldstid sammen med foreldrene.

Messen er for elever på 9.- og 10. trinn i Knutepunkt kommunene. På messen får elevene se presentasjoner og demonstrasjoner av ulike yrker, og de kan snakke med fagpersoner og lærlinger som kan fortelle om utdanningsvalg og fremtidige karrieremuligheter.

Yvalg arrangeres av Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune, andre omkringliggende kommuner og partene i arbeidslivet. Dette er andre gang messen arrangeres, og det er stort fokus på lærlinger og yrker. 

Messen arrangeres for å gi elevene kunnskap om hvilke muligheter som finnes slik at de er bedre forberedt til den dagen de skal ta sitt utdanningsvalg. Elever på 10. trinn skal innen 1. mars 2017 bestemme hvilket utdanningsprogram de vil søke på. Foreldrene oppfordres derfor til å bli med på messen.


 Du kan lese mer om programmet og arrrangementet her: Yvalg 2016

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. september 2016 | Skriv ut siden