Besøkstallet for Vest-Agder-museet IKS var i 2015 på totalt 90 801. Dette er besøksrekord med over 5 000 flere besøkende enn i forrige rekordår i 2014. Økningen er særlig kommet på Setesdalsbanen som har hatt et utvidet rutetilbud. I Flekkefjord ga åpningen av den nye Krambua også en liten økning. I Kristiansand var det en liten nedgang i cruiseturi ster mens det nye aktivitetshuset i Nodeviga åpnet mot slutten av 2015. Man regner med at effekten av dette først viser seg i 2016, skriver museet i sin årsberetning for fjoråret.

Vest-Agder-museet IKS består av Flekkefjord Museum, Listamuseet, Sjølingstad Uldvarefabrik, Mandal Bymuseum, Setesdalsbanen, Gimle Gård og Vest-Agder Fylkesmuseum. Vigeland Hus i Mandal og Kristiansand Kanonmuseum. Fra 2016 er ansvaret for driften av DS Hestmanden overtatt av museet. Fra 2016 er ansvaret for driften av DS Hestmanden overtatt av museet.

Vest-Agder-museet er et museum som skal organisere innsamling, bevaring, dokumentasjon, forskning og formidling av kulturhistorie for Vest-Agder. Vest- Agder-museet har ansvaret for drift og forvaltning av de samlinger og anlegg som eies av museene som etter avtale er med i Vest-Agder-museet.

Vest-Agder fylkeskommune eier 50 prosent av Vest-Agder-museet IKS. Øvrige eierandeler er: Kristiansand kommune 20 prosent, Mandal, Vennesla, Flekkefjord og Farsund fem prosent hver og en prosent på hver av de øvrige kommunene i fylket.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. september 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Sommerbiblioteket
  av nist16, 19.06.17

  Bibliotekene i Vest-Agder - best i landet!

  Les mer
 • Paa Reise Paa Setesdalsbanen
  av jto, 02.06.17

  Sesongåpning for Vest-Agder museet på Setesdalsbanen søndag 11. juni

  Les mer
 • Nina Danielsen
  av mgr, 31.05.17

  Prosjektet TATJANA, utstillingsåpning

  Les mer