Besøkstallet for Vest-Agder-museet IKS var i 2015 på totalt 90 801. Dette er besøksrekord med over 5 000 flere besøkende enn i forrige rekordår i 2014. Økningen er særlig kommet på Setesdalsbanen som har hatt et utvidet rutetilbud. I Flekkefjord ga åpningen av den nye Krambua også en liten økning. I Kristiansand var det en liten nedgang i cruiseturi ster mens det nye aktivitetshuset i Nodeviga åpnet mot slutten av 2015. Man regner med at effekten av dette først viser seg i 2016, skriver museet i sin årsberetning for fjoråret.

Vest-Agder-museet IKS består av Flekkefjord Museum, Listamuseet, Sjølingstad Uldvarefabrik, Mandal Bymuseum, Setesdalsbanen, Gimle Gård og Vest-Agder Fylkesmuseum. Vigeland Hus i Mandal og Kristiansand Kanonmuseum. Fra 2016 er ansvaret for driften av DS Hestmanden overtatt av museet. Fra 2016 er ansvaret for driften av DS Hestmanden overtatt av museet.

Vest-Agder-museet er et museum som skal organisere innsamling, bevaring, dokumentasjon, forskning og formidling av kulturhistorie for Vest-Agder. Vest- Agder-museet har ansvaret for drift og forvaltning av de samlinger og anlegg som eies av museene som etter avtale er med i Vest-Agder-museet.

Vest-Agder fylkeskommune eier 50 prosent av Vest-Agder-museet IKS. Øvrige eierandeler er: Kristiansand kommune 20 prosent, Mandal, Vennesla, Flekkefjord og Farsund fem prosent hver og en prosent på hver av de øvrige kommunene i fylket.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. september 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer