Nå er vi i gang! Det skriver Vest-Agder fylkeskommune og Statens vegvesen i en brosjyre de har offentliggjort om bygging av en ny bybro o Flekkefjord sentrum. -Med ei trygg og flott ny bybro som felles mål, håper vi på forståelse og godt samarbeid med alle berørte.-Nå begynner det å skje ting! Det har egentlig skjedd veldig mye i løpet av de siste tre årene med tanke på planlegging av den nye broen, men først nå kan man se de synlige resultatene. Anleggsmaskinene kommer, vei- og anleggsarbeiderne er snart på plass, uttrykkes det.

Forrige uke signerte vegvesenet og entreprenørfirmaet Br. Thorkildsen formelt kontrakten for riving og forberedende arbeid. I den første uken i oktober starter rivingen av Brogrillen (Brogaten 32) og brukthandelen (Brogaten 25). Hvem som skal bygge selve broen er uvisst ennå. Dette oppdraget er planlagt lagt ut på anbud i oktober, og forventes å starte i januar neste år.

Det blir endret kjøremønster forbi byggeplassen i tiden fremover. Fylkesvei 44 skal legges om på en midlertidig bro som bygges på nordsiden av eksisterende bro. Det samme gjelder for gående og syklende.

Fremdriftsplanen for arbeidene ser foreløpig slik ut:

September 2016: Oppstart og foreberedende arbeider.

Desember 2016: Ferdig med forberedende arbeider.

Januar 2017: Oppstart av hovedarbeider for ny bybro.

Januar/februar 2017: Åpen dag for alle interessenter.

Våren 2017: Midlertidig bro / trafikkomlegging.

Høst/Vinter 2017: Ny bro monteres.

Vinter/Våren 2018: Trafikkomlegging til ny bro, istandsetting av omkringliggende områder.

Juni 2018: Ferdig med alle arbeider.

Les brosjyren om bybroprosjektet her: Statens vegvesen

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. september 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Elever På Bussen
  av jto, 16.06.17

  Færre velger bil, flere velger buss og sykkel

  Les mer
 • Sykkel På Sykkelvei
  av jto, 16.06.17

  Fortsatt krav om nullvekst i personbiltrafikken

  Les mer
 • Gisle Meininger Saudland Taler På Asfalteringsmarkering I Sirdal
  av jto, 12.06.17

  Sirdal er asfaltvinner

  Les mer