- Jeg håper min historie kan motivere flere jenter til å velge en utdanning innen teknologi, sier Ellen Therese Rasmussen. Hun er av dem som nå drar ut på turné. Sunniva Rose og Ellen Therese Rasmussen (Bildet: Foto: Privat/skjemdump google maps) skal møte unge jenter på til sammen 11 arrangementer i hele landet. 19. september kommer de til Kvadraturen skolesenter i Kristiansand.

I september skal 2000 ungdomsskolejenter i hele landet få møte unge kvinner som har valgt en yrkesvei innenfor teknologi og realfag. - Jeg gleder meg veldig til å møte jentene, og håper jeg vil inspirere og motivere, sier Ellen Therese Rasmussen, som er både elektriker og ingeniør.

I september setter Rasmussen seg inn i en lilla minivan sammen med fysiker og blogger Sunniva Rose, og i løpet av to uker skal de møte ungdomsskolejenter fra sør til nord.

- Skal vi få opp antallet teknologer, og få de beste hodene og hendene, er vi nødt til å rekruttere talenter fra hele befolkningen. I dag er det få kvinner som velger en slik retning, og det ønsker vi å endre på, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Dette er "Jenter og teknologi"

Ble først arrangert ved Universitetet i Agder i samarbeid med NHO i 2003, og har siden blitt arrangert der hvert år. Rollemodeller virker: På landsbasis har andelen jenter som studerer teknologi økt med 1,5 gang fra 2005 til 2015. I Agder har den økt 4,5 gang i samme periode!

av Torkelsen, Jan H., publisert 5. september 2016 | Skriv ut siden