TV-aksjonen er NRKs årlige innsamlingsaksjon og har blitt et felles møtepunkt for dugnad og frivillighet i Norge. TV-aksjonen er blitt arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober. De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. Fylkesutvalget har besluttet at Vest-Agder fylkeskommune skal bidra med 100 000 kroner til aksjonen i år.

I henvendelsen fra fylkesaksjonslederen i Agder fremgår det følgende mål for årets TV-aksjon: Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom.

Røde Kors er flere steder en av få hjelpeorganisasjoner som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til mennesker i svært sårbare situasjoner. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Vest-Agder fylkeskommune har en lang tradisjon med å bidra økonomisk til den store nasjonale dugnaden som TV-aksjonen er.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. oktober 2016 | Skriv ut siden