-Sentraladministrasjonen i Vest-Agder fylkeskommune fremstår som en fremragende representant for miljøsertifiserte hovedkontor. Det var nok ikke uten grunn at Fylkeshuset, sammen med Eiffeltårnet, Big Ben og Holmenkollanlegget fremsto fullt opplyst i grønnfarge sist fredag da det ble markert at Paris-avtalen om klima nå trer i kraft, sa en humørfylt Kristiansands ordfører Harald Furre, da han tirsdag overrakte fylkesordfører Terje Damman det synlige beviset på sertifiseringen. –Som offentlig virksomhet er det viktig at vi går foran som et eksempel til etterfølgelse, sa fylkesordføreren, da han kvitterte for det synlige beviset for det betydelige miljøarbeidet som skjer innen det fylkeskommunale hovedkontoret.

-Fylkeskommunen sentraladministrasjon har hatt en miljøgruppe som har gjennomført et utmerket miljøfyrtårnprosjekt. Virksomheten kunne under sertifiseringsmøtet fremvise et godt og velfungerende helse-, miljø- og sikkerhetssystem, sa Harald Furre. Han viste til store klimautbedringer som er gjennomført i bygget. -Det er også utarbeidet en rekke tiltak for å redusere miljøpåvirkninger innen blant annet transport, avfall og energi. Det er iverksatt helsefremmende tiltak med eget treningsrom og anlagt et flott sykkelparkeringsanlegg med eget vaskeanlegg og lademuligheter for el-sykler. Gratulerer med prisen som ikke bare er en hedersbekreftelse, men som også skal tjene til inspirasjon og fortsatt miljøbevisst innsats, sa kristiansandsordføreren.

Miljøsertifiseringen innen fylkeskommunens virksomhet, som er spredd over hele Vest-Agder, fortsetter. I løpet av våren vil ventelig både Vågsbygd videregående skole i Kristiansand og Vennesla tannklinikk bli sertifisert. Deretter følger øvrige fylkeskommunale driftsenheter etter.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. november 2016 | Skriv ut siden