Karoline Johannessen Litland fra Lyngdal har i tre år vært med i Ungdommens fylkesting i Vest-Agder. Det siste året har hun vært leder. -Da jeg var med på det første møtet i 2013 var jeg 15 år gammel. Jeg hadde ingen erfaring fra slik virksomhet. Første gang jeg tok ordet var jeg skikkelig nervøs, svett i hendene og hjertet dunket febrilskt. Jeg husker jeg spurte om elev- og lærlingsombudets virksomhet også omfattet elever i ungdomsskolen. Det var jo et temmelig ufarlig spørsmål, men det var min debut og måten jeg brøt lydmuren på. Da løsnet det og jeg skjønte at det å ta ordet i en fylkeskommunal forsamling ikke var så farlig, sier Karoline, som nå takker for seg i ungdomspolitikken og setter kurs for studier i Danmark.

Etter at hun ble valgt inn i Ungdommens fylkesting ble hun etter to møter valgt som representant i Ungdommens fylkesutvalg høsten 2014. Høsten 2015 ble hun valgt som leder av både Ungdommens fylkesting og fylkesutvalg.

-Det har vært kjempegøy, lærerikt og en verdifull erfaring. Deltakelsen i både tinget og utvalget har på mange vis vært en døråpner. Gjennom ledervervet har jeg blitt kjent med flere andre ledere i Ungdommens fylkesting fra andre fylker. Jeg har møtt og samtalt med mange politikere og fått kunnskap om politikk og politiske prosesser. Når jeg nå slutter for å studere er det ikke slik at jeg avslutter mitt poliske engasjement. Jeg har lyst til å bli aktiv igjen. Om jeg skulle være så heldig å bli innvalgt i et kommunestyre eller fylkesting en gang i fremtiden hadde det vært kjempegøy, sier Karoline.

Hun oppfordrer for øvrig ungdom til å engasjere seg. -Det er viktig å bry seg. Vi ungdom må ikke bare la fylkespolitikere og andre med makt styre over hodet på oss!  

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. desember 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer