-Nå kan vi by på mer enn grøt! Det forteller en begeistret Helene Ravn fra Lista Røde Kors, etter at de har mottatt en sjekk på 15 000 kroner fra fylkesordfører Terje Damman.

I år vil Lister Røde kors arrangere julekoz for alle. - De som kanskje ikke har noen å feire jul sammen med, mennesker som aldri har markert jul og familier med lite å rutte med. Planen var å servere grøt og ha det hyggelig sammen. Bl.a skal vi pynte juletre sammen. Vi har også fått sponset gaver, slik at særlig barna skulle få noe som passet. Disse pengene gjør at vi kan servere skikkelig julemiddag. Tusen takk for gaven vi fikk av dere. Dette setter vi utrolig pris på, sier Helene Ravn.

En fylkeskommunal tradisjon

For syvende år på rad, gir fylkeskommunene bort en julegave til et verdig formål. Pengene er de som opprinnelig ble brukt på julekort og porto. Vi synes dette er bedre bruk av pengene og ønsker våre innbyggere en god jul og godt nytt år via avisannonse og på nett. Forklarer fylkesordfører Damman. Tidligere mottakere har bl.a vært Kirkens Bymisjon, Musikkverksted for indre bygder og Refugees Welcome to Agder.


Om årets mottaker

Lista Røde Kors har sitt hovedfokus på å mobilisere frivillige gjennom omsorgsaktiviteter. Til Julekoz samarbeider de med ungdom i RØFF: et tilbud til ungdom mellom 13 og 17 år som liker friluftsliv og ønsker å ha en aktiv livsstil. RØFF står for Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp, og er del av et samarbeid mellom Røde Kors Hjelpekorps og Røde Kors Ungdom.

 Lista Røde Kors

(Bildetekst:) Hanne Katrine Hansen (fra venstre), Winnie Brækken, Aziz Ullah mottar gavesjekken på vegne av Lista Røde Kors, fra Terje Damman, Fylkesordfører i Vest-Agder (til høyre). Ønsker hele teksten også inn i samkjøringen

av Macdonald, Cheryl, publisert 13. desember 2016 | Skriv ut siden