Haga buss/Flybussen har sagt opp driften av flybusskjøring til og fra Kjevik og Kristiansand sentrum, fra og med 9. januar 2017. Dette innebærer at det kommersielle tilbudet om flybuss mellom Kjevik og Kristiansand sentrum opphører fra denne dato. Fylkeskommunen har orientert Agder Kollektivtrafikk AS (AKT) om dette. AKT vil fra 9. januar foreta en justering på sin lokalbuss – linje 35 Tveit - som reisende til og fra flyplassen kan benytte.

Lokalbuss (linje 35 Tveit) vil opprettholde sitt tilbud mellom Kristiansand sentrum og Kjevik. Som enhver lokalrute, følger linje 35 en oppsatt ruteplan og fastsatt trasé. Den vil dermed  ikke tilpasse avgangstider som følge av for eksempel forsinket flyankomst. Fra 9. januar vil lokalbussens ankomst/avgangsholdeplass bli flyttet sin terminalbygget ved plass B. Det innebærer at en eksisterende holdeplass A ved Kjevikveien opphører.

AKT vil ivareta informasjonsbehovet for de kollektivreisende på Kjevik, ved å sørge for nye publikumskart og rutetabeller plassert ved holdeplassen.

 Antall avganger med 35 Tveit til/fra Kjevik (for 2017):

-Mandag-fredag: 17 til Kjevik/14 fra Kjevil
- Lørdager: 15 til Kjevik/13 fra Kjevik
- Søndager: 7 til Kjevik/7 fra Kjevik

Lenke til rutetabell for lokalbuss 35 Tveit (ruteplan fra januar 2017): http://www.akt.no/media/548839/35-36-137.pdf

 

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 20. desember 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Hidra
  av heka14, 19.01.18

  Hidra Velforening med 12 spørsmål om fastlandsforbindelse

  Les mer
 • Taxi
  av ansk55, 09.01.18

  Ledig drosjeløyve i Kristiansand kommune

  Les mer
 • Taxi
  av jto, 11.12.17

  Igangsetter arbeid for å endre drosjereguleringen

  Les mer