I dag ble det offentliggjort hvilke forfattere som er nominert til Sørlandets litteraturpris 2017. På bildet fra venstre: Bjørn Berge, Kjell-Olav Masdalen, Berit Eide Johnsen, Heidi Sævareid, Gustav Sætra og Jan Kristoffer Dale. Gunstein Bakke var ikke til stede. Frem til 31. mars foregår det avstemming der publikum avgjør hvilke av de nominerte som vil motta prisene.

Under en pressekonferanse i Kristiansand i dag ble de nominerte presentert. Der ble det vist til at forfattere med tilknytning til Sørlandet utga mange kvalitetsbøker i 2016. Juryen for Sørlandets litteraturpris har derfor hatt en rekke kandidater til årets pris. Også i år deles det ut to priser, en skjønnlitterær pris og en pris for sakprosa.

Disse er nominert: 
Skjønnlitteratur
-Gunstein Bakke: Havende, roman (Oktober, 2016)
-Heidi Sævareid: Slagside, ungdomsroman (Gyldendal, 2016)
-Jan Kristoffer Dale: Arbeidsnever (Kolon, 2016)

Sakprosa
-Bjørn Berge: Landene som forsvant (Spartacus, 2016)
-Kjell-Olav Masdalen: Erik Munk. Kriger, lensherre og bondeplager (Portal, 2016)
-Berit Eide Johnsen og Gustav Sætra: Sørlandsk skipsfart 1600-1920 (Portal, 2016)

Sørlandets litteraturpris er innstiftet av bokhandlerne og bibliotekene i Agder. De to fylkeskommunene bidrar finansielt.  Prisen blir utdelt for 17. gang i 2017, denne gang i Kristiansand. Hver pris er på 15 000 kroner pluss et kunstverk.

Les mer om hvordan du kan stemme.Nominerte Bøker SL17

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. februar 2017 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 18.04.18

  Fylkeskommunen forlenger leieavtale av Mabergåsen fjellhall på Lista

  Les mer
 • Sam På Tingvatn 040418
  av jto, 04.04.18

  Interessant politisk møte på Tingvatn fornminnepark

  Les mer
 • Odderøya Fyr I September
  av jto, 14.03.18

  Vest-Agder-museet disponerer nå også fyrhuset på Odderøya fyr

  Les mer