Fra mandag 27. februar til torsdag 2. mars arrangerer Vest-Agder fylkeskommune i samarbeid med Aust-Agder bibliotek forfatterturné åtte forskjellige steder på Agder. Tømrermester Ole Thorstensen og båtbygger Ole-Jacob Broch vil reise på rundtur og fortelle om sine erfaringer omkring temaet manuelt arbeid og utfordringer de har møtt. Kjærligheten til snekkerarbeidet vil stå i fokus under de utradisjonelle bokbadene gjennom en samtale mellom de to aktørene.

Ole Thorstensen vakte oppsikt med kronikken «De manuelle» i Morgenbladet i august 2014. Her gjorde han seg tanker om hvordan manuelle yrker blir verdsatt og respektert i samfunnet og i det akademiske miljøet. Ole Thorstensens bok «En snekkers dagbok» er en fortelling om arbeidet som tømrer. Den er også full av glede og stolthet over å jobbe med et håndverk.

I en pressemelding uttaler Thorstensen: - Jeg er håndverker, tømrermester. Mitt utgangspunkt er faget mitt, men etter hvert har jeg kommet frem til at blikket mitt har vært for snevert, og at det gir bedre overblikk å se håndverket som manuelt arbeid. Det er ikke bare de som åpenbart arbeider med tungt fysisk arbeid som er de manuelle. Butikkfolkene, jordbrukerne, fiskerne, industriarbeideren, og budbilsjåførene, renholdsarbeideren, kokken, og håndverkeren, vi er alle manuelle arbeidere.

 Du kan møte dem på følgende steder:

Mandag 27. februar:
Bygland bibliotek klokken 12.00
Froland bibliotek klokken 19.00

Tirsdag 28. februar:
Risør bibliotek klokken 19.00

Onsdag 1. mars:
Lindesnes bibliotek klokken 17.30
Lyngdal bibliotek klokken 20.00

Torsdag 2. mars:
Farsund bibliotek klokken 12.00
Åseral bibliotek klokken 16.00
Søgne bibliotek klokken 20.00

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. februar 2017 | Skriv ut siden