Helgen 10. til 12. februar er det klart for UKM - Ung Kultur møtes på Samsen kulturhus i Kristiansand. I år er det rekordmange innslag med 190 påmeldte deltakere til arrangementet som tidligere het Ungdommens kulturmønstring. Arrangementet er åpent for publikum.

-Vi har rekordmange innslag. Nytt i år er det har eksplodert innen kunstinnslag med 15 kunstnere som skal vise frem sine verk. Det er veldig gøy å se at det er så mange som er med i år, for dette er noe vi har jobbet målrettet mot. Tidligere har vi opplevd at en del unge ikke vet hva UKM er. Derfor har Kristiansand kommune inngått i et storbyprosjekt for å øke antall deltakere. I forkant av UKM 2017 har vi derfor vært rundt på alle skolene, stått på stand og gjennomført en busskampanje for å spre informasjonen om UKM. Resultatet har vært en utrolig pågang, og det er veldig gøy å se at tiltakene av storbyprosjektet har effekt. Så med en ny rekord er det tydelig at UKM er langt fra død, sier UKM koordinator Tom Andreas Kristensen ved Samsen kulturhus.

Storbyprosjektet er et treårig samarbeid mellom Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune, Cultiva og UKM Norge som skal vare frem til 2019. Du kan lese mer om bakgrunnen for prosjektet her.

Program UKM Kristiansand 2017 

 

Kilde: Kristiansand kommune

av Torkelsen, Jan H., publisert 9. februar 2017 | Skriv ut siden