Det skal startes et tilbud med en klasse på Vg1 Studiespesialisering med toppidrett på Kristiansand katedralskole Gimle fra neste høst. Dette tilbudet videreføres med Vg2 fra skoleåret 2017-2018 og Vg3 fra 2018 – 2019. Dette ble enstemmig besluttet i et møte i fylkeskommunens hovedutvalg for kultur og utdanning i dag.

Det finnes mange elever i videregående skole i regionen som er dyktige idrettsutøvere på toppnivå og som har ønske om både å drive med idretten sin i et faglig miljø på skolen og samtidig få spesiell studiekompetanse innen realfag. Dette har ikke Vest-Agder fylkeskommune kunnet tilby hittil. Disse elevene har måttet velge mellom studiespesialiserende med realfag eller idrettslinja.

Løsningen for mange av disse elevene kan være et tilbud på Kristiansand Katedralskole Gimle med en kombinasjon av toppidrett og realfag. Dette er samme modell som Norges toppidrettsgymnas eller Wang toppidrett har, med trening hver morgen, men som ellers gir samme kompetanse som studiespesialiserende med programområde realfag.

 

Saksbehandler: Rådgiver Reidar Kyllesdal, telefon 38 07 45 67
Leder av hovedutvalget: Olav Haavorstad, telefon 906 60 568

 

Kvinesdal 22. september 2015

Informasjonstjenesten

Jan Torkelsen

 

Hku57-15a

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. september 2015 | Skriv ut siden