Birger Emanuelsen__Foto: Andre Løyning

Foto: Andre Løyning

I uke 45 kommer Birger Emanuelsen til å reise på turné til bibliotek i Agder

Ønske om å få forfatter Birger Emanuelsen rettes til Vest-Agder fylkesbibliotek innen 1. juni 2016. Han har sagt ja til å komme i uke 45, i perioden 7. november til 13. november.  Kontaktperson er Torvald Hellum - epost: the@vaf.no eller tlf. 411 60 564.

Om Birger Emanuelsen:

Birger Emanuelsen (f. 1982) er oppvokst på Tromøya, utenfor Arendal.

I 2012 kom hans debutbok For riket er ditt. Den ble utropt til en av årets tre beste bøker i Dagbladet, og Odd W. Suren mente boken tydet på «eit heilt uvanleg forfattartalent».

I 2014 kom romanen Fra jorden roper blodet. Boken fikk en overveldende mottakelse, og Emanuelsen ble tildelt både Ungdommens kritikerpris og Sørlandets litteraturpris for 2015. Boken er så langt trykket i fire opplag.

Historien om et godt menneske, kom ut høsten 2015. Bergens Tidende skrev at den var «like spennende som aktuell» og ga den fem av seks hjerter.   Eivind Myklebust i Klassekampen skriver:  «Vendingane er framstilte i eit sjølvtrygt språk, som ber sleivete så vel som poetiske formuleringar, dialektinnslag så vel som avisprosa med truverd. Dei høge ambisjonane skjemmer såleis lite, og Emanuelsen skriv seg stødig, levande og godt opp mot sitt eige, høge nivå.»

I mai 2016 kom hans nyeste bok "Anna og kjærligheten" og øker ytterligere aktualiteten med besøk av ham. Boka har fått strålende kritikker.

Vi tror at Birger Emanuelsen har et stort publikum i Agder. Han er en dyktig formidler og kjenner landsdelen.

Forfatterturneene er et samarbeid mellom Aust-Agder bibliotek og kulturformidling og Vest-Agder fylkesbibliotek.

 

Turnéplanen til Birger Emanuelsen i uke 45:

 Arendal bibliotek          8. november    kl. 12.30

Lyngdal bibliotek           8. november    kl. 19.00

Mandal bibliotek            9. november    kl. 12.00

Vennesla bibliotek         10. november   kl. 12.00

Flekkefjord bibliotek       10. november  kl. 19.00

Kristiansand folkebibliotek 11. november kl. 11.30

Valle bibliotek               11. november  kl. 19.00

 

I tillegg har Emanuelsen besøk på tre videregående skoler gjennom den kulturelle skolesekken. Det er elever og lærere på Tangen, Kristiansand Katedralskole Gimle og Vågsbygd som får anledning til å oppleve forfatteren i løpet av tre formiddager.

 

av Hellum, Torvald, publisert 26. april 2016 | Skriv ut siden