Digital formidling var fellesnevneren for høstens bibliotekmøte på Agder. Varierte og spennende innlegg, interesserte deltagere, gode kulturelle innslag, samt besøk i det flotte, nye Kulturhuset i Vennesla sto på menyen.

Formidling
Førstemann ut var Eirik Solheim fra NRKbeta. Han ga oss en engasjerende innføring i nettformidlingens natur, snakket om makt i sosiale medier, om demokratisering og interaktivitet. Han avsluttet innlegget sitt med en oppfordring om å stryke 'digital' i "digital formidling". Det dreier seg om formidling, og den finnes i mange former.

Sosiale medier

Sosiale medier
Kenneth Eriksen fra Webgruppen 
overbeviste oss (nesten?) om verdien av å markedsføre biblioteket via Facebook. Han ga oss et greit overblikk og noen retningslinjer for hvilke kanaler vi bør konsentrere oss om når vi ikke rekker å være overalt. Det ble også lagt vekt på gjenbruk av informasjon i flere kanaler.

 

MariSpeaker's corner
Dag to begynte med fire korte innlegg på Speaker's corner. Mari Senumstad Hauge snakket om prosjektet Agder rundtSiv Holt presenterte kort en kildebruksressurs utviklet av Universitetsbiblioteket i Agder i samarbeid med Høgskolen i Telemark, Stina Arstad snakket om NM i litteraturformidling som vil finne sted i Arendal til sommeren, og Arthur N. Olsen snakket om et lesebrettprosjekt gjennomført på Universitetsbiblioteket i Agder.

Det nye lesemønsteret
Ine Marit Torsvik Bertelsen stilte spørsmålet ”Trenger jeg biblioteket?” Hennes uttrykkelige utgangspunkt var å provosere forsamlingen. Påstander som at papirboka er død om to år, og at folkebibliotekene vil være avviklet om ti år dersom de ikke tar sitt leseopplæringsoppdrag alvorlig, bidro til engasjement selv om forsamlingen hadde et langt mer optimistisk fremtidsbilde enn Bertelsen.

Henry Langseth snakket om mobile muligheter, og hvordan Universitetsbiblioteket i Agder har grepet disse blant annet ved å utvikle et grensesnitt for mobiltelefoner. Tone Lunden fra Hjørring bibliotek presenterte Pallesgavebod.dk, en felles, dansk nettsidesatsing mot målgruppen 8-12 år. Birgitte Wergeland fra Universitetet i Agder ga oss en flott introduksjon til digitale fortellinger. Deretter tok Rolf Steinar Bergli fra Lindesnes bibliotek et skråblikk på eksisterende og ikke-eksistererende digitale bibliotektjenester, før Olaug Thortveit avsluttet det hele med Kulturnett Aust-Agder i bloggform.

av kas, publisert 11. november 2011 | Skriv ut siden