Fylkesbibliotekene i Agder og Norsk Forfattersentrum avd. Sørlandet inviterer i fellesskap til møte med Mette Karlsvik. Høstens forfatterturne blir med en ung kvinne som skriver på nynorsk. En spennende stemme vi kommer til å høre mer fra.Vest-Agder fylkesbibliotek administrerer høstens turné, som vil bli gjennomført i uke 41.

"Mette Karlsvik (1978-) debuterte i 2005 med romanen Vindauga i matsalen vender mot fjorden. Den boken har blitt fulgt av en rekke i flere sjangre, blant annet romaner, noveller, reisehåndbøker, dokumentarer og andre tekster. I 2011 ble hennes roman Bli Björk nominert til Brageprisen. Mette Karlsvik har skrevet både for barn og voksne. Hun er en av de mest spennende unge forfatterne i Norge i dag." .

Forfatteren har billedkunst-, journalistikk-, og illustrasjonsutdanning. I 2008 fikk hun Statens arbeidsstipend for yngre kunstnere." (Sitat fra Bjørnsonsfestivalen) http://www.bjornsonfestivalen.no/aktorer/mette-karslvik

I 2011 fikk hun Skard-prisen av Samlaget med følgende begrunnelse: "Mette Karlsvik blei tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris for Vindauga i matsalen vender mot fjorden (2005), ei bok som skapte store forventningar til framhaldet av denne forfattarskapen. Ho stod fram med eit poetisk språk, eit blikk på verda og ein stil som alt då var gjennomført og særeigen."

MELD BIBLIOTEKET PÅ NÅ

Det er satt av en uke til bokbad/forfatterturnéen, mandag til fredag 8. – 12- oktober i år. Tidligere har dette vært rene forfatterbesøk, men i år kan vi tilby Bokbad. Norsk Forfattersentrum deltar med bokbader/intervjuer/samtalepartner til Karlsvik. Dette har fungert godt som formidlingsform / arrangementstype når Sørlandets Litteratyrpris-turnéene har vært holdt. Man kan også velge å ikke ha bokbad, om man heller ønsker det.

Hva forventes av den lokale arrangør?

Honorar, reise og opphold dekkes av bibliotekene i fellesskap. Fylkesbibliotekene og Forfattersentrum dekker honorar til bokbader og felles annonsering i Agderposten og Fædrelandsvennen. Lokale annonser og andre arrangementskostnader dekkes lokalt. Vi anbefaler å søke om støtte/samarbeid med kulturkontor/bokhandel/mållaget for delte kostnader. Utgifter pr. bibliotek ca. 4500-5000 avhengig av antall påmeldte bibliotek.

Påmeldingsfrist: 20. september til
Påmelding sendes Vest-Agder fylkesbibliotek v/Torvald Hellum, 380 74733/411 60 564 eller the@vaf.noVest-Agder fylkeskommuneNorsk ForfattersentrumAust-Agder bibliotek og kulturformidling

av Skibenes, Kari, publisert 3. september 2012 | Skriv ut siden