Vi legger ut presentasjoner og manualer fra høstens digitale temakurs her, slik at andre kan gjenbruke og bearbeide materialet videre til eget bruk. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at den hurtige utviklingen på ikt-området kan føre til at innholdet raskt blir utdatert. Bruk derfor ikke materialet uten først å sjekke at det fortsatt er gyldig. Kursene har vært arrangert i samarbeid mellom Vest-Agder fylkesbibliotek og Kristiansand folkebibliotek (ved Adnan Agic) som en del av samarbeidsavtalen.

Digitalt temakurs 11. oktober 2012
Tema: Datasikkerhet og nettvett, generell bruk av PC (lagring, arbeid med dokumenter, filformater), sosiale medier og bruk av nettbrett og smarttelefoner.

Presentasjoner:
Hovedpresentasjon
Sosiale medier

Manualer:
Dokumenter og filformater
Datasikkerhet og nettvett
Sosiale medier
Bruk av nettbrett og smarttelefoner


Digitalt temakurs 16. oktober 2012

Tema: Bruk av nettbrett og smarttelefoner, billedbehandling og litt om fotografi og skanning.

Presentasjon

Manualer:
Enkel billedbehandling
Bruk av nettbrett og smarttelefoner

 

Brukerveiledning og kurs i IKT
Tema: Digital kompetanse er en del av grunnlaget for bibliotekets tjenestetilbud. I vår bibliotekplan har vi et delmål om at alle ansatte med publikumsvakter i folkebibliotekene skal ha god digital basiskompetanse og kunne veilede bibliotekbrukere på e-borgernivå. Det er også ønskelig at flere bibliotek tilbyr enkel, digital kompetanseheving som en del av bibliotekets tilbud.

Presentasjon

av Skibenes, Kari, publisert 22. oktober 2012 | Skriv ut siden